Unikátní multiplayer ve hře XCOM: Enemy Unknown

28.09.2012 10:00

 

Utvořte nečekanou alianci mimozemšťanů a lidských vojáků a utkejte se v multiplayerovém režimu hry XCOM: Enemy Unknown s ostatními hráči v boji na život a na smrt!
 
Společnost 2K Games dnes oznámila, že XCOM: Enemy Unknown, netrpělivě očekávaná strategická hra od studia Firaxis Games, bude obsahovat i unikátní multiplayerový režim, díky kterému si budete moci poprvé v historii série XCOM vychutnat boje jeden na jednoho proti živému soupeři. Hráči si budou moci vybrat, zda budou řídit kroky vojáků, mimozemských agresorů, nebo jestli oba typy jednotek zkombinují a vytvoří si tak dokonale vyváženou skupinu, které se na bojišti nikdo nevyrovná.
 
„V celé historii série XCOM zaujímali hráči roli poslední výspy odporu proti mimozemské invazi," řekl Jake Solomon, hlavní designér hry XCOM: Enemy Unknown. „V multiplayerovém režimu hry XCOM: Enemy Unknown tak konečně zjistí, jaké to je, velet jednotkám vetřelců a šířit vesmírnou zkázu po celé Zemi nebo bránit planetu nejen s vojáky jednotek XCOM, ale i s jejich mimozemskými spojenci."
 
Multiplayer v XCOM: Enemy Unknown využívá stejný herní systém, taktiku a strategii jako část určená pro jednoho hráče, po příběhové stránce je však zcela samostatný. Milovníkům světa XCOM tak přináší další, zcela nový druh zábavy. Při sestavování své jednotky mohou hráči libovolně míchat lidské i mimozemské vojáky. Vybavit je lze desítkami různých zbrojí, zbraní, předmětů a schopností; celkem tak existují tisíce různých jedinečných kombinací. Při vytváření až šestičlenných týmů jsou jednotlivým vojákům přidělovány body, jejichž celkový počet lze dle potřeby upravovat. Můžete tak své síly změřit v malých šarvátkách i epických bitvách. Kromě bodového limitu lze v zápasech nastavit i maximální čas na každý tah. Stejně jako v singleplayerové části hry, i zde nevidíte pohyb svých nepřátel, dokud na ně na bojišti skutečně nenarazíte. Režim pro více hráčů tedy přináší stejně napínavou atmosféru, která je specifická pro celou sérii XCOM.
 
Hráči, kteří se chtějí pustit do hry XCOM: Enemy Unknown ihned po jejím vydání, si ji mohou předobjednat a získat tak navíc po omezenou dobu i balík Elite Soldier Pack. Prostřednictvím tohoto bonusu si budete moci upravit své vojáky přesně dle svého přání. Najdete zde například balíčky dekorací, kompletní možnost úpravy barev či dokonce klasického vojáka včetně placaté kšiltovky XCOM. U vybraných prodejců bude k sehnání i exkluzivní sběratelská PC edice hry XCOM: Enemy Unknown, jejíž součástí bude kromě samotné hry také řada unikátních bonusových předmětů, jako například artbook, plakát s obrázkem velitelství XCOM, nášivka XCOM a množství digitálních bonusů - tapety na plochu, soundtrack a další.
 
Hra XCOM: Enemy Unknown bude vydána ve verzích pro Windows PC, videoherní a zábavní systém Xbox 360 od společnosti Microsoft a zábavní počítačový systém PlayStation 3 dne 12. října 2012. Více informací najdete na stránkách www.xcom.com. Chcete-li mít přístup k nejčerstvějším novinkám a informacím o hře XCOM: Enemy Unknown, staňte se fanouškem hry na Facebooku: https://www.facebook.com/XCOM.